Președintele Klaus Iohannis nu a fost informat de către premierul Victor Ponta că va participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, alături de Putin și Lukașenko, în timp ce alți lideri europeni au refuzat să meargă. Anunțul a fost făcut la Realitatea Tv de Dan Mihalache.
Imediat după moțiunea de cenzură, premieurul Ponta a fugit la Baku. Dintre toţi liderii politici europeni, la festivităţile din Azerbaidjan s-au afişat numai preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei. Liderii UE au boicotat ceremonia, cu excepţia Prinţului Albert de Monaco, scrie adevarul.ro
 Decizia lui Ponta de a merge în Azerbaidjan este cu atât mai surprinzătoare cu cât liderii europeni cu greutate au boicotat Jocurile Europene, în semn de protest faţă de regimul lui Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului.
Liderii UE reproşează Azerbaidjanului situaţia nerespectării drepturilor omului în această ţară. Guvernul azer este acuzat că ar fi redus la tăcere media independentă.
Înainte de debutul jocurilor de la Baku, ministrul de externe azer a ameninţat că vă respinge acreditarea tuturor jurnaliştilor care scriu „împotriva integrităţii teritoriale, a suveranităţii şi independenţei Azerbaidjanului”.
loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.