Home Actualitate Pâine făcută după reţete din comunism, din nou pe piaţă. Ce ingrediente va avea

Pâine făcută după reţete din comunism, din nou pe piaţă. Ce ingrediente va avea

by Ioana Popescu

Brutarii vor scoate pe piaţă după 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din comunism, printre care „franzela Bucureşti”, lungă de 65 de centimetri, care conţin, pe lângă ingredientele clasice, şi zahăr, lapte şi grăsimi, a declarat pentru MEDIAFAX Aurel Popescu de la Rompan.

„Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori„, a spus Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan şi proprietarul unei fabrici de pâine.

Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.

„Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri şi cântărea 400-500 de grame, şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr”, a afirmat oficialul patronatului.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.