Vânătoarea de la Balc a lui Ion Țiriac a fost întreruptă de venirea poliției.

Ion Țiriac a început vânătoarea organizată de un deceniu pe domeniul de la Balc. Numai că poliția a fost chemată să intervină, spre nemulțumirea organizatorilor, după ce un cetățean a sunat la 112.

Evenimentul la care participă unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume a fost tulburat de un reprezentant al unei organizații care luptă împotriva abuzurilor contra animalelor.

Odată ajuns la Complexul de Vânătoare de la Balc, acesta a cerut oprirea imediată a vânătorii, susținând că este ilegală. Omul a sunat la 112 și a solicitat un echipaj de poliție, conform Digi24.

Printre invitaţi se află oamenii de afaceri Wolfgang Porsche, Franz Rauch și Stefano Ricci, designer vestimentar Italian. Totodată a venit și prințul Dimitrie Sturdza.

„Mai arătăm la băieţii ăştia, care sunt importanţi, din afară, că se poate şi în România. Și să vă uitaţi o dată cât au investit ei în România. Si aici s-au făcut legăturile. Nu aici, dar aici s-a arătat că se poate”, a spus prințul Dimitrie Sturdza.

Sute de mistreţi vor ajunge în bătaia puştilor, mânaţi de oamenii din sat.

Tradiţia vânătorilor din Balc a început în 2005, când s-a iscat şi un mare scandal. Printre invitaţi a fost şi fostul premier Adrian Năstase. 185 de mistreţi au fost ucişi la prima vânătoare şi cu 23 de trofee sângeroase s-a mândrit Adrian Năstase, desemnat cel mai bun vânător.

Activiştii pentru drepturile animalelor au protestat vehement şi de atunci o fac în fiecare an în faţa domeniului Balc.

Ar putea fi însă ultima întâlnire a bogaților lumii la Balc. Contractul dintre omul de afaceri şi Romsilva a expirat în vară şi statul refuză să îl prelungească. Ion Ţiriac se judecă acum pentru cele aproape o mie de hectare. Sursa – YNO.ro, ampress.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.