Home Actualitate Trei zile de răsfăţ culinar la Muzeul Ţăranului Român

Trei zile de răsfăţ culinar la Muzeul Ţăranului Român

by Ioana Popescu

Muzeul Ţăranului, Bucureşti. Punem grătarul la încins, cuptoarele să duduie, scoatem straiele de sărbătoare din cufere şi ne lustruim încălţările pentru a ne aştepta oaspeţii gurmanzi şi amatori de jocuri populare la cea de-a doua ediţie a „Târgului care… rupe gura târgului. Dansează pe arome tradiţionale!”, petrecere cu muzică, dansuri şi gustări timp de trei zile, între 20 şi 22 august.

Evenimentul este dedicat micilor fermieri, producătorilor români de bucate şi meşteşugarilor, invitaţi ai Magiunului natural de prune Topoloveni, primul aliment tradiţional din România recunoscut internaţional, potrivit muzeultaranuluiroman.ro.

La fel ca şi în cazul primei ediţii care a avut loc în luna iulie, târgul lunii august va fi o adevărată sărbătoare culinară pentru amatorii de produse româneşti.

Astfel, circa 40 de producători din diferite zone ale ţării vor fi prezenţi timp de trei zile cu cele mai alese bucate, pregătite după învăţăturile vechi, printre care amintim brânză de capră cu nuci, brânză ecologică, brânză în coajă de brad, halviţă gumoasă, colac secuiesc trecut prin miere, nucă sau alune crocante după o reţetă unică, zacuscă de vinete şi fasole, gogonele şi castraveciori muraţi, tocană de legume delicioasă, pâine coaptă de vatră, lipie şi turtiţe româneşti, împletituri tradiţionale, turtă dulce, prăjituri proaspete de casă cu gemuri şi dulceţuri, cozonac cu nucă, rahat şi stafide, covrigi săraţi, fructe şi legume proaspete, virşli, muşchiuleţ şi costiţă afumată de casă, cârnaţ ţărănesc de casă.

La loc de frunte vor fi magiunul natural de prune şi dulceţurile de căpşuni, cireşe amare şi vişine de Topoloveni.

Şi ca bucatele să alunece mai bine, la târg vor veni şi cei mai iscusiţi producători de ţuică din prune, rachiu de mere şi vinuri din poamă albă sau neagră, dar şi de sucuri naturale şi siropuri dulci, toate băuturile alese pe sprânceană.

Nu vor lipsi nici meşteşugarii cu produse din lemn, ceramică sau lut şi gospodinele vechi păstrătoare ale secretului artei cusutului şi ţesutului.

Cum după orice târguială cumpărătorul merită să se odihnească, la zona de restaurant vor putea savura cele mai gustoase sărmăluţe cu carne de porc în foi de varză murată cu mămăligă mustită în smântână, păstrăv învelit în cetină, în baie de arome şi condimente, dar şi fripturi rumenite pe jarul încins, trecute prin usturoi zdrobit.

Atmosfera va fi întreţinută de un ansamblu folcloric şi de suite de demonstraţii de jocuri populare din diferite regiuni istorice ale ţării.

Mai multe amănunte găsiţi pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Foto – https://travelbiz.ro/blog

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.