Home Actualitate România, țara în care bolnavii de CANCER protestează în stradă

România, țara în care bolnavii de CANCER protestează în stradă

by George Avram

România este singura țară din Europa unde bolnavii de cancer sunt atât de disperați încât au decis să protesteze. Mai mulți bolnavii de cancer au protestat astăzi în fața ministerului Sănătății, pe o căldură sufocantă,  în semn de protest față de faptul că Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului nu a intrat în vigoare la 1 iulie, așa cum era programat.

 Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer spunea cu o zi înainte că  nu vor veni în număr foarte mare deoarece „vorbim despre bolnavi de cancer”. 

 Alexandru Rafila anunța pe 31 mai lansarea unui nou plan anticancer, în condițiile în care pe data de 1 iulie ar fi trebuit să intre în vigoare Planul Național de Combatere a Cancerului lansat la Cotroceni și aprobat de Parlament încă de la finalul anului trecut.

Bolnavii de cancer au anunțat încă de atunci că vor ieși în stradă și vor acționa în judecată Ministerul Sănătății „pentru nerespectarea legii”, disperați că nu primesc nici acum o șansă la viață.

Ca o concesie, Rafila a ieși într-o conferință de presă în care a prezentat norme de aplicare pentru plan, despre care a spus că „vor intra în vigoare de la 1 iulie”.

Doar că ​Normele de aplicare pentru Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului prezentate pe 30 iunie de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila,  sunt praf în ochi, sunt „o mare păcăleală”, „un document word fără nicio valoare juridică” și reprezentând „doar o promisiune, o intenție”, a declarat pentru HotNews.ro Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, cea mai mare asociație ce reprezintă pacienții oncologici din România.

„Gândiți-vă ce bătaie de joc a făcut față de pacienți. Nu are pic de compasiune”, acuză președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.