Home Actualitate O facultate din Marsilia se închide temporar din cauza traficului de droguri din apropiere

O facultate din Marsilia se închide temporar din cauza traficului de droguri din apropiere

by George Avram

O facultate din Marsilia, al doilea oraş din Franţa, îşi va închide temporar spațiile de învățământ din centrul oraşului ca urmare a insecurităţii tot mai mari legate de traficul de droguri din împrejurimi, ceea ce a determinat autoritățile să promită miercuri o prezență sporită a poliției, relatează miercuri AFP.

Oraş-port marcat de inegalităţi puternice, Marsilia este afectată de traficul de stupefiante de zeci de ani. Dar nivelul de violenţă pentru controlul punctelor de vânzare a acestor substanţe ilegale este în creştere, ca şi în alte oraşe din Franţa.

Şi, „după luni de îngrijorare şi alertă, decanul facultăţii de economie şi management din Colbert din Marsilia a luat decizia de a închide accesul studenţilor şi personalului în această clădire din lipsa siguranței acestora” , a scris preşedintele universităţii Eric Berton într-o scrisoare adresată prefectului departamentului şi prefectului poliţiei, precum şi procurorului şi primarului din Marsilia.

Personalul şi studenţii din această locaţie vor lucra de la distanţă de vineri până la 13 octombrie. O decizie care ar putea fi prelungită.

„Este vorba (…) de denunţarea condiţiilor de insalubritate şi insecuritate din jurul facultăţii”, a explicat miercuri decanul facultăţii Bruno Decreuse, în faţa locaţiilor situate în apropiere de Oraşul Vechi, centrul istoric al oraşului.

Aproximativ 1.500 de studenţi, 170 de profesori şi zeci de cadre administrative frecventează această filială a Universităţii, situată într-un cartier sărac, potrivit decanului.

La câteva sute de metri distanţă, un centru medico-psihologic a fost închis în iulie, in cauza dealerilor de droguri. Și, de câteva zile, o creșă municipală din apropiere a fost închisă, din nou de teama nesiguranței.

„Există un punct de vânzare care a crescut foarte mult în această vară. Toată ziua, îi auzim strigând să-și vândă marfa, parcă sunt vânzători de pește”, a mărturisit pentru AFP un membru al personalului care a cerut anonimatul.

Studenţii s-au arătat îngrijoraţi miercuri, sperând să se acţioneze pentru redeschiderea facultăţii şi pentru un mediu mai paşnic.

Poliția promite mai multe forțe de ordine pentru a-i proteja pe studenți

Decizia a determinat-o pe șefa poliției Frédérique Camilleri să convoace o întâlnire miercuri după-amiază cu reprezentanții universității și ai orașului Marsilia, la finalul căreia ea a anunțat „o prezență permanentă și consolidată a poliției de astăzi „azi” și „de asemenea patrule extinse în jurul acestei zone”.

„Este exclus ca serviciul public se cedeze acestor dealeri”, a asigurat ea. Într-un alt cartier al orașului, polițiști sunt dislocați în apropierea unei școli primare, de asemenea foarte aproape de un punct în care se vând droguri.

La fel, adjunctul pentru securitate al primăriei Yannick Ohanessian a apreciat că ar fi inacceptabil „să vedem cea mai mică retragere a serviciului public în fața violenței”, promițând că va lucra la redeschiderea creșei din apropiere, „în condiții de siguranță mai bune.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.