Home Actualitate Incendii Grecia 2023. Sfaturi dacă alegi să pleci în vacanță

Incendii Grecia 2023. Sfaturi dacă alegi să pleci în vacanță

by George Avram

Autoritățile din Grecia și din România îndeamnă turiștii la vigilență și precauție pentru a preveni și gestiona situațiile de urgență. Persoanele care și-au planificat vacanțele în Grecia în această perioadă trebuie să se informeze pe site-urile oficiale pentru a vedea care este situația privind incendiile de vegetație din zona în care urmăează să plece.

Cod roșu de caniculă și risc crescut de incendii

Turiștii care vor să plece în vacanță în Grecia trebuie să știe  că meteorologii au anunțat cod roșu de caniculă și risc crescut de incendii în mai multe zone din țară.  În ultimele zile, peste 82 de incendii de vegetație au avut loc în insulele Corfu, Rodos, Evia, zona din jurul capitalei Atena și Peloponez. Dintre ele, 64 au izbucnit duminică, 23 iunie, când temperaturile au fost cele mai ridicate din acest an, conform Cancan.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului cooperează cu autoritățile grecești pentru a monitoriza situația dificilă.

„Românii care intenţionează să călătorească în Republica Elenă sunt rugaţi să se informeze, înainte de plecare, cu privire la situaţia existentă la destinaţie şi, după caz, să evite deplasarea în zonele în care există incendii de vegetaţie în desfăşurare. În perioada 25-27 iulie, pe fondul codului roşu de caniculă, există un risc puternic de producere a incendiilor.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului urmăreşte îndeaproape situaţia şi se află în contact cu autorităţile elene, Ambasada Republicii Elene în România, precum şi cu reprezentanţii industriei de profil, din România”, se menţionează într-un comunicat al MEAT.

Reprogramarea sau anularea vacanței

Turiștii care au cumpărat servicii de călătorie în zonele cu risc au posibilitatea de a solicita agențiilor de turism reprogramarea sau anularea vacanței.

„În continuare, decidenţii Republicii Elene iau toate măsurile necesare pentru protejarea tuturor turiştilor aflaţi în vacanţă, pe teritoriul ţării lor. Turiştii români care au achiziţionat în avans pachete de servicii de călătorie într-una dintre destinaţiile cu risc de producere a incendiilor de vegetaţie, ţinând cont de faptul că autorităţile elene nu au impus restricţii, limitări sau suspendări privind circulaţia sau activitatea hotelieră, au posibilitatea de a solicita agenţiilor de turism reprogramarea/anularea vacanţei, cu respectarea condiţiilor contractuale, stabilite prin acordul părţilor”, se mai menţionează în comunicat.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.