Home international Hamas amenință cu uciderea civililor/ Spania „nu este de acord” cu decizia Uniunii Europene de a suspenda ajutorul pentru dezvoltare acordat palestinienilor

Hamas amenință cu uciderea civililor/ Spania „nu este de acord” cu decizia Uniunii Europene de a suspenda ajutorul pentru dezvoltare acordat palestinienilor

by George Avram

Hamas amenință cu uciderea civililor, semn că ”situația de pe teren din Gaza devine disperată”, transmite Al Jazeera.

  • Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat luni Israelul împotriva unui atac „nediscriminatoriu” asupra civililor din Gaza în războiul său împotriva Hamas.

Erdogan i-a spus omologului său israelian Isaac Herzog, în timpul unei conversații telefonice, că „lovirea colectivă și fără discernământ a locuitorilor din Gaza nu ar face decât să sporească suferința și să întărească spirala violenței în regiune”, a precizat președinția turcă într-un comunicat.

  • Spania a declarat luni că „nu este de acord” cu decizia Uniunii Europene de a suspenda ajutorul pentru dezvoltare acordat palestinienilor în urma atacului Hamas asupra Israelului.

    „(Ministrul de externe) Jose Manuel Albares, l-a sunat pe comisarul european Oliver Varhelyi pentru a-i spune că nu este de acord cu această decizie”, a declarat ministerul spaniol de externe, citat de AFP.

    Potrivit sursei citate, Albares a cerut ca acest lucru să fie discutat la reuniunea de marți a miniștrilor europeni de externe.

  • Armata israeliană atacă luni cu elicoptere de luptă teritoriul libanez, iar mai multe incidente sunt raportate la granița cu Libanul, unde au loc schimburi de focuri intense, transmite Ynet, care citează purtătorul de cuvânt al forțelor armate israeliene.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.