Home international Fost șef al CIA: Dacă Rusia câștigă în Ucraina, Putin nu se va opri. Moldova ar putea fi următoarea luată la țintă

Fost șef al CIA: Dacă Rusia câștigă în Ucraina, Putin nu se va opri. Moldova ar putea fi următoarea luată la țintă

by George Avram

Dacă Vladimir Putin își îndeplinește obiectivele în Ucraina, atunci Rusia “va lua la țintă” Republica Moldova sau unul dintre statele baltice, a afirmat duminică David Petraeus, fostul șef al CIA, la CNN, într-un interviu acordat jurnalistei Christiane Amanpour , în contextul în care sprijinul financiar și militar pentru Ucraina este blocat în Congresul SUA, în timp ce apărarea antiaeriană a Ucrainei rezistă tirurilor de rachete dinspre Federația Rusă.

 

Putin “nu se va opri aici” dacă Rusia va câștiga în Ucraina, a afirmat fostul șef al spionajului american David Petraeus. “Moldova va fi următoarea luată la țință sau poate unul dintre statele baltice”, a avertizat el.

“Există o majoritate bipartizană foarte puternică în Senat și, de asemenea, destul de substanțială în Cameră, care vrea să aprobe ajutorul adițional pentru Ucraina. Însă dinamica din cadrul Camerei este cea care îngreunează demersul pentru a extrage din partea administrației (n.r. – Biden) un acord privind imigrația. Cred că acest lucru se va rezolva, întrebarea este “când?”. Cât va mai putea continua Ucraina” înainte să reluăm sprijinul, s-a întrebat fostul oficial american.

Pe de altă parte, el a subliniat că sprijinul deja acordat – 44 de miliarde de dolari – a fost unul substanțial, scris și caleaeuropeana.

US Department of Defense

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.