Home international Fermierii francezi blochează autostrăzile de intrare în Paris/ Vor să vorbească direct cu Emmanuel Macron

Fermierii francezi blochează autostrăzile de intrare în Paris/ Vor să vorbească direct cu Emmanuel Macron

by George Avram

Fermierii francezi continuă protestele prin care au blocat cu tractoare și camioane drumuri și autostrăzi și au anunțat că vor „asedia Parisul”, luni după-amiază. În încercarea de a opri furia agricultorior, ministrul francez al Agriculturii cere modificarea legislaţiei de mediu a Uniunii Europene chiar în această săptămână, conform Reuters.

Pe A10, mulți fermieri spune că nu mai vor să vorbească cu premierul Gabriel Attal, ci direct cu președintele Emmanuel Macron, relatează Le Figaro.

Fermierii vor să blocheze piața Rungis, supranumită „burta Parisului”, potrivit BFM TV. În fiecare zi, această piață hrănește aproape 12 milioane de guri. În cazul unei întreruperi a aprovizionării, Parisul ar avea o autonomie de doar trei zile, întrucât livrările se fac zilnic, conform postul francez de televiziune.

Drumuri și autostrăzi, în special din sudul Franței, sunt blocate cu tractoare și camioane de mai bine de o săptămână. În unele zone, fermierii protestatari – care acuză politicile Comisiei Europene, pe care le consideră mult prea restrictive – au lăsat gunoi de grajd în fața unor instituții publice sau baloți de fân în fața unor restaurante fast-food.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.