Foştii miniştri Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu s-au prezentat, joi, la Înalta Curte, unde s-a judecat solicitarea DNA de reîncepere a urmăririi penale în dosarul ce vizează infracţiuni de abuz în serviciu şi achiziţii publice făcute în timpul mandatelor de la Ministerul Educaţiei.

Cererea DNA a fost depusă pe 22 iunie, are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală, iar primul termen acordat a fost 23 iunie, când cauza a fost amânată pentru 27 august.

Sunt un om cinstit, corect şi mi se pare că plătesc un lucru pe care nu-l pot înţelege. DNA-ul cere redeschiderea a două dosare cu acelaşi obiect care au fost închise în 2006 şi 2007„, a declarat Ecaterina Andronescu la ieşirea de la ICCJ, potrivit RTV.NET

Este vorba despre un dosar care a fost de două ori cercetat şi de două ori închis acum 9 ani şi acum 8 ani. Sunt aceleaşi acuzaţii din toamna trecută cu programul de informatizare a şcolilor. Au făcut două dosare pentru acelaşi subiect. Cred că ar fi o premieră în practica judiciară românească să se înceapă a treia oară un dosar. Nu ne-am apărat acum pentru că s-a amânat. Le-am spus că doresc să mă judec. Am formulat o serie de argumente în concluzii. Unul dintre ele este că nu există nici un motiv să se reia această anchetă„, a declarat  Alexandru Athanasiu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.