Home Actualitate Colecție personală de obiecte și documente istorice din perioada Regală a României

Colecție personală de obiecte și documente istorice din perioada Regală a României

by George Avram

Liceul “Matei Basarab” Maxineni a găzduit activitățile Cercului Pedagogic pe specialitatea Științe Sociale – Istorie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, Brăila, pe 11 noiembrie, o zi cu însemnătate istorică ce marca încheierea Primului Război Mondial.

La eveniment au fost prezenți profesori din școlile și liceele brăilene, cât și profesori din mediul rural. S-au abordat diferite teme cum ar fi “Ipostazele feminității in literatura universala, interpretare psihanalitica” de profesoara Mariana Marțian de la Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila , “Economia de piața este singura șansa pe care o au săracii pentru a-și îmbunătății condițiile” de Marian Popa, profesor la Colegiul Național “Ana Aslan”, Brăila și ultima tema de o importantă istorică deosebita și anume “Rolul Coroanei Regale in societatea românească și formarea statului roman unitar” prezentată de gazda cercului pedagogic și a Liceului Tehnologic “Matei Basarab”Maxineni, profesoara Andreea Mădălina Done care și-a expus și descris totodata și colecția personală de obiecte și documente istorice din “Colecția Regală” și “Colecția interetnică și multiculturală”.

Alături de profesoara  Andreea Mădălina Done, coordonatori al acestui cerc devenit proiect istoric, au fost directorul Liceului Tehnologic “Matei Basarab” Maxineni, prof. Dr. Ing. Calu Mirela Geanina, Inspector Școlar pe Istorie și Științe Sociale, prof. BERTESCU Manuela, și prof. Camelia Burca .

“Pentru a mine activitatea de azi a însemnat  o încununare a muncii mele de colectare, conservare si prezentare a colecției personale de obiecte si documente istorice din perioada Regală a României, cat si din perioada de sfârșit de sec XIX si nu numai”, ne-a declarat Andreea Done.

Printre exponatele prezente a fost și o biblie, ediție rară din sec XVI, editat la Oradea, singurul exemplar din Europa de Est, asta datorită expansiunii turcești din acea perioada.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.