Asociația pentru presă liberă și Expres magazin solicită, alături de AFDPR, oprirea bătăii de joc a deținuților politic, la care sunt supuși aceștia de 25 de ani.

Foștii deținuții politic sunt din nou batjocoriți de autorități. Pe un ger crunt, foștii deținuți politic, majoritatea trecuți de vârsta de 80 de ani, sunt puși pe drumuri de Casa Naţională de Pensii Publice care le cere să meargă la regiile de transport ca să-și ridice personal abonamentul pentru transport urban, cerându-li-se să prezinte, totodată, ultimul cupon de pensie, hotărârea în baza căreia au devenit beneficiari ai Decretului Lege nr.118 din 1990 şi actul de identitate, scrie jurnalista pe Oanastanciulescu.

Președintele Asociației Foștilor Deținuți, Octav Bjoza, declară că este jignitor şi revoltător totodată, să li se ceară cuponul de pensie pe care chiar cei care l-au emis îl cer.

Este o mare neruşinare să aşezi la rând oameni care au supravieţuit ani de zile după gratii şi sârmă ghimpată. Cerem imperativ revenirea la forma iniţială, spune domnul Bjoza.

Articolul integral îl puteți găsi AICI.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.