Home Actualitate Adăposturi antiaeriene ridicate de Armată în satul Plauru, unde au căzut dronele rusești lângă granița cu Ucraina

Adăposturi antiaeriene ridicate de Armată în satul Plauru, unde au căzut dronele rusești lângă granița cu Ucraina

by George Avram

Armata Română anunță că a început de marți ridicarea unur adăporturi antiaeriene, spaţii de protecţie a populaţiei din localitatea Plauru (județul Tulcea), potrivit unei decizii din 7 septembrie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Acțiunea vine la două luni după ce localnici au semnalat că este posibil ca resturi ale dronelor rusești să ajungă pe teritoriul românesc.  Armata a descoperită că cel puțin două drone lansate de ruși, în războiul declanșat Ucrainei, au căzut în România, la Plauru.

  • „În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea.

  • Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi”, anunță MApN.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.