Home Actualitate Concerte, parade, târguri de zilele Bucureştiului

Concerte, parade, târguri de zilele Bucureştiului

by Ioana Popescu

Sâmbătă are loc tradiţionala bătaie cu flori şi parada tramvaielor de epocă. Tramvaiele vor pleca de la depoul Victoriei şi vor defila pe traseul Ştefan cel Mare, Moşilor, Sfântul Gheorghe şi retur. De asemenea, între 11 şi 15, pe Lacul Morii din sectorul 6 al Capitalei are loc un show aeronautic.

Capitala este zilele acestea în sărbătoare. Bucureştenii sărbătoresc zilele oraşului prin festivaluri, expoziţii, târguri şi concerte. Startul distracţiei a fost dat vineri seara în centrul vechi, unde au fost amplasate două scene pe care au urcat artişti şi trupe de renume. Pe scenă au urcat Paula Seling, Nicola, Direcţia 5 şi Iris.

Sâmbătă are loc tradiţionala bătaie cu flori şi parada tramvaielor de epocă. Tramvaiele vor pleca de la depoul Victoriei şi vor defila pe traseul Ştefan cel Mare, Moşilor, Sfântul Gheorghe şi retur. De asemenea, între 11 şi 15, pe Lacul Morii din sectorul 6 al Capitalei are loc un show aeronautic.

La ora 11.00, în Parcul Kiseleff (zona Foişor), primarul Andrei Chiliman a inaugurat primele trasee turistice pietonale din sectorul 1. Evenimentul a fost botezat „Sindrofie la Şosea” şi la el participă voluntari în costume de epocă care vor forma din 30 în 30 de minute grupuri de câte 10 bucureşteni care vor pleca pe cele două trasee. În itinerariu au fost incluse, printre altele, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul George Enescu, Muzeul Grigore Antipa şi Muzeul de Geologie.

Şi în această seară concerte vor acoperi toate preferinţele bucureştenilor, de la taraful de la ora 19 pe strada Carada, la Hara şi Partizan pe strada Franceză şi Rock Loves Chopin în Piaţa Constituţiei.

Duminică, polii distracţiei de Zilele Bucureştiului vor fi tot Piaţa Constituţiei, Centrul Istoric şi Piaţa George Enescu, unde sunt programate, printre altele, concerte Mircea Vintilă şi trupa Brambura, Horia Brenciu & Band, Nicola, Proconsul şi Voltaj.

Evenimentele grupate sub numele Zilele Bucureştiului sunt organizate de Primăria Capitalei, cu menţiunea că proiecţiile de filme de vineri seară, la „Noaptea albă a filmului românesc”, sunt în grija Asociaţiei Pentru Promovarea Filmului Românesc.

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti va oferi bucureştenilor plimbări şi traversări gratuite cu vaporaşul pe lacul Herăstrău, în zilele de 18 şi 19 Septembrie 2010, între orele 11.00-19.00.

Veştile bune nu se opresc aici. Sâmbătă şi duminică la Baia Griviţa, între orele 11.00-18.00, accesul este liber pentru cei care vor sa îşi petreacă sfârşitul de săptămână în această locaţie.

Potrivit biroului de presă din Primăria Capitalei, în perioada 17-19 septembrie, traficul rutier se restricţionează. (RTV)

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.