Home Actualitate Mircea Diaconu semnează un manifest controversat pentru o Europă federală: E o datorie chiar patriotică

Mircea Diaconu semnează un manifest controversat pentru o Europă federală: E o datorie chiar patriotică

by George Avram

Mircea Diaconu  a semnat un manifest controversat lansat de grupul Spinelli din PE.

Mircea Diaconu este acuzat de lipsa de patriotism după ce a semnat, ca europarlamentar, manifestul Spinelli (al comunistului omonim) în care se spunea că solutiile naționale sunt soluții ale trecutului, scopul fiind o Europă federală și post-natională.

Diaconu se disculpă și spune că își dorește o Românie europeană.

„Există chiar riscul ca România să rămână izolată, din politici greșite în ultimul timp și atitudini cu tentă naționalistă. Ceea îmi doresc, chiar de la început, e ca România să fie o țară europeană, să aibă statut de țară europeană; și noi, firește, cetățeni europeni. Asta înseamnă, în capul meu, „mai multă Europă”. De exemplu, îmi doresc ca dobânzile pe care le practică băncile europene în România să fie aceleași pe care le practică în Europa. Dacă asta e lipsă de patriotism – în clipa în care îmi doresc ca România să fie o țară europeană cu toate prerogativele, inclusiv Schengen -, înseamnă că eu sunt nebun.

Și credeți-mă, sufăr pentru că, deși avem toate datele și resursele și priceperile să fim cu adevărat a șaptea țară ca importanță și aport european, noi suntem chiar ultima. Nu cred că e deloc ceea ce ne trebuie.

Și cred că e o datorie chiar patriotică să faci orice ca România să își câștige locul pe care îl merită cu noi cu tot, cu munți cu tot. Spun lucrurile astea pentru că e început de an și pentru că voi încerca în 2016 să propun cetățenilor României câteva proiecte mari. Îmi fac temele și, curând, probabil când vor înflori iar salcâmii, o să dau drumul, se apara Diaconu.

 

You may also like

1 comment

Stefan Caliga 21 ianuarie 2016 - 17:42

Oricine are curiozitatea sa revada peliculele in care a jucat Mircea Diaconu in perioada comunista va constata ca indragitul actor era chiar convins de valorile „societatii socialiste multilateral dezvoltate”.
Cariera sa este prodigioasa… nu incape nici o indoiala… insa o minima prudenta este chiar necesara…
Nu de alta… dar oamenii au tinere de minte iar peliculele cinematografice s-au pastrat.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.