Home Actualitate Ce fac belgienii cu pâinea nevândută în supermarketuri

Ce fac belgienii cu pâinea nevândută în supermarketuri

by Ana Barb

Nu aruncați pâinea. Nici nu știți ce ați pytea face din ea. În Belgia, de pildă, se mizează pe economia circulară (sau energia albastră) pentru fabricarea berii, relatează slate.fr.

Astfel, mica fabrică de bere Brussels Beer Project, creată de doi prieteni, a decis să utilizeze pâinea la producerea uneia din tipurile sale de bere, numită Babylone. Aceasta urmează acelaşi proces de producţie ca majoritatea berilor speciale belgiene, cu o singură diferenţă: malţul din orz se amestecă cu făina de pâine. „Pâinea este utilizată ca substitut al orzului, lucru care ne permite o economie de orz de circa 30%”, spune Sebastien Morvan, care a lansat Brussels Beer Project alături de prietenul său, Olivier de Brauwere.

„Acum trei ani am cercetat risipa de pâine din Bruxelles. Am aflat atunci că în ţările baltice se fabrică kvasul, băutură alcoolică pe bază de pâine. Dacă ne gândim bine, nu există aşa multe diferenţe între compoziţia pâinii şi cea a berii. Mi-am pus atunci întrebarea de ce nu s-a făcut acest lucru la Bruxelles”, arată Renaerts.

Berea Babylone, lansată în luna februarie a acestui an, este tot mai cerută şi se pare le-a plăcut celor care au încercat-o, dacă se ia în considerare nota obţinută pe RateBeer (91 din 100 la categoria sa), site pe care se pot da note berilor preferate.

Sursa: Agerpres, descopera

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.