Home Actualitate EXCLUSIV. Elevii români de la Liceul Kőrösi din Covasna, OBLIGAȚI să poarte uniforme cu simbolistica și culorile STEAGULUI SECUIESC (FOTO)

EXCLUSIV. Elevii români de la Liceul Kőrösi din Covasna, OBLIGAȚI să poarte uniforme cu simbolistica și culorile STEAGULUI SECUIESC (FOTO)

by Ioana Popescu

După ce în luna octombrie 2013 conducerea unității de învățământ, la care învață împreună elevi români și maghiari, a schimbat steagul liceului înlocuindu-l cu unul în culorile și simbolistica așa-zisului steag secuiesc, direcțiunea a decis să impună uniforme obligatorii începând cu această săptămână.

Directorul liceului ”Kőrösi Csoma Sándor”, Becsek Éva, este membru UDMR si are functia de consilier local.

Uniformele, sub forma unui tricou sau a unei cămăși, sunt inscripționate cu sigla prezentă și pe steagul licelului, realizată în culorile așa-zisului steag secuiesc pe care apar elemente revendicate ca fiind de simbolistică secuiască, soarele și semiluna (pe steagul secuiesc soarele a fost înlocuit cu o stea).

Toți elevii liceului, și deci și cei de la secția română, vor fi obligați începând cu această săptămână să poarte culorile și simbolistica așa-zisului steag secuiesc. Direcțiunea a transmis deja faptul că va verifica dacă elevii vor purta aceste uniforme.

De remarcat și carenţele culturale ale conducerii liceului Kőrösi Csoma Sándor demonstrate de folosirea gresita a sintagmei ”Sicitur Ad Astra” prezentă pe sigla liceului, in locul formei corecte ”Sic itur ad astra”.

You may also like

4 comments

Alex 27 februarie 2014 - 17:14

Așa și ? Simbolurile secuiești sunt acolo și simboluri locale. Dacă vulturul valah ar fi pe stema vreunui liceu bucureștean, n-ar sări nici un ungur cu acuze, cum că ar fi pus să poarte simboluri românești. Soarele și Luna ca parte a stemei liceului sunt categoric inofensive. Și această probă e jurnalism una foarte, foarte părtinitoare și cam de tabloid un pic așa. E cam Adrian Halpert în varianta „Trustul Intact”.

Reply
Alexandru 27 februarie 2014 - 17:20

comentariul tau ar avea logica daca in articol s-ar fi spus ca elevii romani din ungaria sunt obligati sa poarte simboluri unguresti. comparatia ta cu bucuresti e usor stupida, dintr-un simplu motiv: si covasna si bucuresti sunt in romania. iar cu simbolurile locale, aberezi: sunt simboluri locale exclusive ale etnicilor maghiari. iar romanii, sunt ca de obicei exclusi si persecutati. in tara lor.

Reply
Dan Tanasa 27 februarie 2014 - 18:23

@Alex: Logica nu este punctul tău forte. După cum foarte clar te lămurește și Alexandru, este complet aberant ca elevii români de la un liceu din Covasna, Dolj sau Iași să fie obligați să poarte în piept simboluri secuiești doar pentru că directoarea e membru UDMR. Nici elevii români și nici părinții lor de la liceul din Covasna nu au fost consultați cu privire la componența siglei/stemei, ci le-a fost impusă. Dacă tu nu ai o problemă să te plimbi cu simboluri secuiești sau maghiare în piept e problema ta. Dă-ne te rog voie să opinăm altfel decât o faci tu.

Reply
DUDU 1 martie 2014 - 00:44

BAI BAIETE VEZI CA S-AU COPT CAPSUNII

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.