Home Actualitate Cine sunt victimele din elicopterul prăbușit. Cel mai în vârstă avea doar 47 de ani

Cine sunt victimele din elicopterul prăbușit. Cel mai în vârstă avea doar 47 de ani

by Oana Stănciulescu

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a confirmat marți dimineață decesul celor patru persoane din elicopterul SMURD prăbușit luni în lacul Siutghiol și a făcut publică identitatea acestora. Victimele sunt pilotul comandor Petre Corneliu Cătuneanu, copilotul – căpitan comandor Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu și asistenta medicală Camelia Harton.

Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, avea 47 de ani era căsătorit și avea un copil. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 aniși a absolvit Școala Militară în urmă cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135, potrivit unui comunicat transmis de MAI.

Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 42 ani era căsătorit și avea un copil minor. Potrivit MAI, acesta avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 7 ani și absolvise cursurile Școlii Militare în urmă cu 18 ani.

Medicul din cadrul SMURD Constanța, Laura Vizireanu, avea 39 de ani. Asistenta medicală, Gabriela Camelia Harton, 38 de ani și lucra în cadrul SMURD din anul 2008. Asistenta își anunțase prietenul în ziua accidentului că este însărcinată.

Zeci de ore de căutări

Ultima victimă a fost scoasă din apă după aproximativ 12 ore de căutări. Este vorba de asistenta medicală, care a fost declarată decedată la fața locului.

Copilotul a fost adus la mal cu şalupa în jurul orei 21.30, în condițiile în care primul apel telefonic privind prăbuşirea elicopterului a fost la ora 16.11. Acesta a fost găsit legat de scaun cu centura de siguranţă, la o adâncime de şase metri, potrivit unui salvator.

Pilotul elicopterului SMURD a fost scos din apele înghețate abia la miezul nopții.

Doctorița Laura Vizireanu a fost singura victimă recuperată la puțin timp după accident din apele lacului. Aceasta a murit ulterior la spital.

Elicopterul SMURD prăbușit, care se întorcea dintr-o misiune, a fost preluat de la Consiliul Județean Constanța în data de 25 noiembrie anul acesta de către Inspectoratul General de Aviație, pentru a fi utilizat în misiuni de tip SMURD, se precizează în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Cauzele prăbușirii elicopterului nu sunt cunoscute deocamdată, scrie cotidianul.

Pilotul, Copilotul, Medicul, Asistenta

comandor-dor-c-tuneanu-petrecpt-cdor-cracanel-ginel-claudiudoctora-laura-vizireanuasistenta-harton-camelia-gabriela

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.