Zi decisivă pentru viitorul european al Marii Britanii. Englezii votează joi referendumul de a mai rămâne sau nu în Uniunea Europeană.

Urnele vor fi deschise la ora 7.00( 9.00 a României) și se închid la 22 (00.00 a României).

Ultimele sondaje ale zilei de miercuri arătau că cei mai mulți locuitori ai Marii Britanii vor ca țara lor să nu fie exclusă din Uniunea Europeană, față de numărul celor care vor să nu mai fie membrii UE.

Cu puțin timp înainte de votul crucial al britanicilor, premierul David Cameron i-a îndemnat să refuze Brexitul, precizând faptul că dacă vor rămâne în continuare vor avea parte de mai multă siguranță.

„Suntem mai în siguranţă în Uniunea Europeană decât de unii singuri. Ca membri ai Uniunii Europene, suntem mai puternici şi pe plan mondial. Dacă aş fi crezut că prin rămânerea în Uniunea Europeană am fi mai slabi, aş fi recomandat să votaţi pentru ieşire. Ne amplifică puterea. Dar, mai presus de orice, apartenenţa noastră la Uniunea Europeană este despre siguranţa noastră financiară. Marii Britanii îi este mai bine în Uniunea Europeană decât pe cont propriu”, a spus David Cameron, potrivit B1.

loading...