Știrea privind închiderea mai multor localități din Italia din cauza coronavirusului a fost urmată de un val de reacții.

Liberalul Rareș Bogdan amintește pe pagina de Facebook și de alte perioade grele prin care au trecut italienii.

In anul 1300 orasele din Nordul Italiei au fost afectate de Epidemia de Ciuma Bubonica adusa de negutatorii venetieni, florentini si genovezi de matase tocmai din…. China! Atunci, Contele Visconti decide sa inchida total portile orasului Milano si salveaza orasul si cetatenii, mor doar 10 persoane! Asta in timp ce 50% dintre venetieni si florentini si 25% dintre genovezi isi pierd viata din cauza epidemiei de ciuma venita tot din China. Ce vor decide acum Autoritatile italiene, tara cu unul dintre cele mai puternice servicii de asistenta de urgenta civila din lume, Protezione Civile Italiana?
ACUM: 18 localitati din Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Lazio, Piemonte sunt izolate. Nordul Italiei cel mai afectat de Coronavirus. Ministerul Sanatatii anunta ca toti romanii din cele doua regiuni din Italia unde este carantina din cauza coronavirusului – Lombardia si Veneto – vor fi plasati automat in carantina timp de 14 zile in Romania, in cazul in care revin in tara, indiferent daca prezinta sau nu simptome. – Rarea Bogdan, Fcebook.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.