Home Actualitate Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă. Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în existența lui

Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă. Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în existența lui

by S. Z.

Premierul Ludovic Orban a atras atenția asupra pericolului reprezentat de răspândirea agresivă a coronavirusului.

„Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creșteri a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie, alături de toate celalte autorități care sunt implicate în lupta anticovid.

Transmit un mesaj de încredere că Parlamentul va înțelege situația în care ne găsim și va adopta legea care să ne permită să dispunem în continuare de toate instrumentele, respectiv posibilitatea instituirii carantinei și izolării la domiciliu, posibilitatea tratării persoanelor infectate într-un mediu aflat sub controlul medicilor și personalului medical.

Doar Guvernul, doar autoritățile singure, nu pot să asigure stăvilirea epidemiei și revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții. Avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici, reprezentanților acestora în instituții publice. Avem nevoie de o implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor, pentru că acestea sunt responsabile de respectarea regulilor de protecție sanitară.

Avem nevoie de fiecare cetățean român să fie alături de noi contra unei epidemii fără precedent care poate pune în pericol orice cetățean.

Din păcate, ne-am confruntat, în ultimele luni, cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să nu respecte normele, să ignore pericolul. Și din păcate, aceste campanii au dus la consecințe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut.

Ar fi păcat ca atunci când o majoritate a societății respectă regulile, se protejează, să nu actionăm pentru ca cei care au căzut în capcana propagandei că nu există coronavirus, că trebuie ignorat acest pericol, că nu trebuie respectată nicio regulă, să pună în pericol întreaga societate și dezvoltarea economică.

Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție. Nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, că și așa economia românească, dar și a altor țări europene, a fost afectată grav de această pandemie. Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viața românilor.

Pe de altă parte, vreau să spun clar că dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură care se impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor.

Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în existența virusului. Dacă cineva ignoră regulile, neglijează și se expune îmbolnăvirii, atunci când se îmbolnăvește, nu se pune doar pe el în pericol, ci și pe cei dragi, familia, rudele, prietenii colegii. Atunci când te îmbolnăvești, riști să-i pui în pericol și pe cei apropiați ție, pentru că virusul îl transmiți în primul rând către oamenii cu care intri cel mai des în contact.

Dacă nu vă pasă de sănătatea voastră și nu credeți în acest virus, nu credeți că acesta este periculos, vă rog să vă pese de fratele, mama, tatăl, copilul, prietenii, colegii dumneavoastră. Doar împreună, solidari și respectând reguli simple, care sunt stabilite de specialiști, de cei care știu foarte bine cum se poate lupta cu acest virus, doar împreună putem readuce lucrurile la normal și putem să luptăm eficient cu epidemia.

Am încredere că fiecare român va înțelege acest moment de cumpănă și că de comportamentul său responsabil și corect depinde succesul nostru în lupta contra epidemiei”, a declarat Ludovic Orban.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.