Home Actualitate Salariații societății de stat SC Băița SA se solidarizează cu protestatarii și se blochează în subteran

Salariații societății de stat SC Băița SA se solidarizează cu protestatarii și se blochează în subteran

by I. B.

Salariatii societatii de stat SC Baita SA se solidarizeaza cu protestatarii si se blocheaza in subteran, numarul minerilor blocati in acesti moment ajungand la 51, dintre care 2 persoane sunt angajatii African Consolidated Resources, 28 sunt angajati ai African Consolidated Resources dar si ai companiei SC Baita SA, iar numarul majoritar de 31 de persoane sunt angajatii companiei de stat SC Baita SA., se arata intr-un comunicat al societatii.

Motivul solidarizarii este atitudinii Prefectului de Bihor care refuza sa vina sa rezolve situatia tensionata, se spune în comunicat.
„Ca urmare a pasivitatii intampinate in gestionarea crizei din partea Ministerului Economiei, Comertului si Turismului si a Agentiei Nationala pentru Resurse Minerale, in mina din localitatea Baita Plai, judetul Bihor, angajatii s-au blocat in subteran pentru a treia zi la rand, fiecare ora inmultind numarul persoanelor blocate.
Atat Prefectul Claudiu Pop, cat si directorul Ovidiu Constantin Daescu al SC Baita SA mentioneaza in comunicatul de presa inaintat in cursul zilei de ieri faptul ca folosim minerii in calitate de arma de santaj. Venim in intampinarea acestei declaratii cu argumente solide si sustinem faptul ca minerii s-au blocat de bunavoie in subteran din moment ce nu le-au fost indeplinite conditiile umane de munca, fiindu-le periclitata viata din cauza degradarii echipamentelor.
Comunicarea sinuoasa dintre cele doua societati, pe de o parte, si Prefectul Claudiu Pop si directorul SC Baita SA, pe cealalta parte, a lipsit mai degraba. De-a lungul timpului au fost trimise 38 de adrese formulate atat de catre SC African Consolidated Resources SRL cat si de catre alti actionari ai minei catre SC Baita SA. La acest numar au fost comunicate doar 3 raspunsuri (de catre OPSPI, ANRM si Ministerul Economiei, prin secretar de stat Maricel Popa). Mentionam ca argumentele aduse in cele 3 raspunsuri erau deja justificate de catre African Consolidated Resources prin acte legale.
La afirmatia nefondata a prefectului Claudiu Pop, cum ca nu avem „documentele necesare care sa ateste capacitatea tehnica si capacitatea financiara” mentionam faptul ca am inaintat o scrisoare de bonitate de la doua banci internationale(toate aceste date fiind facute publice) in trei ocazii si a fost inregistrata la Ministerului Economiei, Comertului si Turismului. De asemenea, am facut publica lista a noua angajati tehnici acreditati in Romania, acestia fiind angajati in cadrul companiei SC African Consolidated Resources SRL, companie care este si beneficiar legal al tuturor echipamentelor necesare operarii din cadrul minei polimetalice, din localitatea Baita Plai, jud. Bihor.
De asemenea, Andrew Prelea, președinte și director executive al African Consolidated Resources si Vast Resources deopotriva, face public faptul ca “aceasta criza prin care trecem reprezinta un interes primordial la nivel international din moment ce actionarii din Vast Resources au suferit o pierdere la Bursa din Anglia, unde, in cursul zilei de ieri, in urma falselor declaratii date de Prefectul de Bihor, am pierdut aproximativ 1,9 mil. lire.”, se aratain comunicatul societatii.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.