Home Actualitate Ce spun coșurile despre starea ta de sănătate

Ce spun coșurile despre starea ta de sănătate

by Ioana Popescu

Stiai ca tenul iti poate spune ce se intampla cu adevarat in corpul tau? Cosurile nu apar din pura intamplare, ci au cauze bine definite. De multe ori, acneea este cauzata de o problema interna si nu va disparea decat dupa ce remediezi aceasta problema.

Conform practicilor Ayurveda si medicinei chinezesti antice traditionale chineze, locul in care apar cosurile pe fata iti poate spune de ce afectiuni suferi. Daca ai doar unul-doua cosuri in zonele respective nu inseamna ca suferi neaparat de vreo afectiune, insa daca ai acnee cronica, este recomandat sa iei in calcul si urmatoarele cauze potentiale interne.

Zona fruntii

Daca ai multe cosuri in special pe frunte, este posibil sa nu bei suficienta apa si sa ai prea multe toxine in corp. Cea mai buna solutie de a scapa de cosuri este sa bei cat mai multa apa, pentru a elimina toxinele, evitand totodata bauturile carbogazoase si cofeneizate.

Zona din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este legata de sanatatea rinichilor. Daca iti apar cosuri in aceasta zona si ai deseori cearcane adanci, poate insemna ca rinichii nu mai functioneaza corespunzator sau ca esti deshidratat.

Zona T

Cosurile din aceasta zona pot semnala probleme cu ficatul. De asemenea, cosurile pot aparea din cauza nivelului ridicat de stres la care esti expus.

Zona pometilor

Daca ai cosuri in zona pometilor, este posibil sa fie vorba de o problema de igiena, cum ar fi dormitul pe fete de perne murdare sau vorbitul la telefonul mobil, insa este de asemenea posibil sa fi expus aerului poluat si aceasta sa fie cauza eruptiilor.

Zona nasului

Daca ai cosuri pe nas, este important sa reduci consumul de sare, sa eviti bauturile energizante si sa consumi mai multe fructe si legume proaspete. Eruptiile din aceasta zona sunt cauzate de hipertensiune arteriala.

Zona barbiei

Cosurile din aceasta zona sunt de cele mai multe ori cauzate de dezechilibre hormonale dinaintea menstruatiei. De asemenea, eruptiile din aceasta zona sunt cauzate de probleme la nivelul intestiului subtire. Este recomandat sa se evite produsele lactate si grasimile pentru a scapa de cosurile din aceasta zona.

Sursa foto: Pixabay.com

sursa- alegesanatos.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.