Home international Volodimir Zelenski, vizită istorică la Washington. Președintele ucrainean, primit la Casă Albă de Joe Biden

Volodimir Zelenski, vizită istorică la Washington. Președintele ucrainean, primit la Casă Albă de Joe Biden

by George Avram

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski întreprinde o vizită istorică în SUA, la invitația lui Joe Bidemn. Este pentru prima oară de când a izbucnit războiul când Zelenski părăsește Ucraina, deși au trecut exact 300 de zile, de pe data de 24 februarie de când Rusia a invadat Ucraina. Zelenski este primit  la Casa Albă de președintele american Joe Biden, acolo unde a început deja întrevederea dintre cei doi, iar apoi se va adresa Congresului SUA.

Nu va fi o misiune ușoară deoarece Zelenski se așteaptă să fie confruntat cu o opoziie din partea republicanilor din Camera Reprezentanților, care ar putea bloca miliarde de dolari în ajutorul de război începând de luna viitoare, potrivit presei internaționale

Zelenski i-a mulțumit președintelui american la întâlnirea cu acesta și a declarat că „este o mare onoare să mă aflu aici”. Zelenski î-a oferit lui Biden o cruce militară trimisă de un comandant ucraineanînsoțit de mulțumiri pentru tot ajutorul dat de 300 de zile.

„Domnule președinte, mă bucur că v-ați întors”, i-a răspuns Biden lui Zelenski. „Este o onoare să fiu alături de dvs. în apărarea unită împotriva a ceea ce este un război brutal, purtat de Putin”.

Stire in curs de actualizare

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.