Home Actualitate Voi spune, pentru toți prietenii mei, Hristos a Înviat!

Voi spune, pentru toți prietenii mei, Hristos a Înviat!

by Lucian Avramescu

Buni zori, vă spun acum, celor ce-mi sunteți prieteni. Prietenilor cu care mă văd, din ce în ce mai puțini fiindcă nu avem timp, nici eu, nici ei, de  vizite, viața, din ce în ce mai agitat complicată, confiscându-ne cu totul. Prietenilor de pe Facebook, această Poiană a lui Iocan, unde mai schimbăm o vorbă, o replică, o tăcere în neteda ei abstracțiune. Cititorilor AMPress, agenție de știri ani mulți, peste 20, și publicație cu de toate de 3-4 ani, prieteni mulți dintre ei, chiar și cei care mă și ne beștelesc uneori cu îndrepătățire. Buni zori, vă zic tuturor acum, și zorii se arată, cel puțin aici la Sângeru, într-o splendidă pijama roz-azurie.

Hristos a Înviat! voi rosti, din pridvorul bisericuței vechi din sat, la miezul nopții, gându-mă la prietenii și apropiații mei, unii  vii, alții așteptând într-o anticameră a învierii promise, să revină aici unde nu știu dacă-i mai mult bine decât dincolo.

Cu drag, trimit o urare de noroc și fericire, cum zicea, când era printre noi, mama, gândindu-se că norocul și fericirea pot însemna și sănătate și împliniri multiple și armonie și belșug, acum pe masa de Paști. Scrisul, care este terminalul prin care, gândul și sufletul meu se exprimă, își permite să vă îmbrățișeze, cerând scuze celor care se pot simți ofensați de-o asemenea intimitate.  Se spune că Goethe, murind, a rostit aceste cuvinte: ”Mai multă lumină!”. Nici azi n-am deslușit dacă a remarcat, ajungând Dincolo, că în acea lume e mai multă lumină, sau intrând într-un întuneric desăvârșit, a cerut să i se dea! Eu vă doresc, aici, tuturor, lumină, fiindcă lumina, nu neapărat a lumânării sau a lunii care va străluci la noapte, e sensul, ci acea străfulgerare lăuntrică din care se zice că, inspirat, Creatorul ne-a plămădit pe toți, s-o avem cât e de lungă sau de scurtă veșnicia ce ni s-a dat.

Articol publicat de ampress.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.