Ședința CEx de vineri, de dinainte de Congresul de sâmbătă, a readus PSD în epoca Dragnea. Cea  care a girat totul este Viorca Dăncilă, care iată că se dezice de tot ce a promis de la alegerea sa ca președinte PSD.

Schimbarea Anei Birchall cu Dana Gârbovan la Ministerul Justiției, propunerea Vioricăi Dăncilă,  se pare că surprins și liderii politici ai partidului, nu doar opinia publică.

PSD s-a întors în epoca Dragnea, nu doar pentru faptul că deciziile s-au luat ca și atunci, fără să fie cunoscute de partid, ci doar de președinte, dar și ca semnal politic. Dăncilă vrea să aducă în guvern  persoane care au susținut măsurile pe care chiar ea le blamează acum.

Propunerea lui Iulian Iancu pentru poziția de vicepremier pentru probleme economice este la fel de controversată. Iulian Iancu este deputat PSD, cu patru mandate la activ. După cum HotNews.ro scria în 2015, când a fost propus de PSD pentru o înaltă funcție europeană, numele lui a fost asociat multă vreme, în urma Wikileaks, cu gigantul rus Gazprom. 

Viorica Dăncilă a jucat rolul lui Dragnea și a fost cea care și-a asumat, în ședința CEx, nominalizările.

Analiștii politici consideră că acesta este răspunsul lui Dăncilă la vizita din SUA a președintelui Iohannis. Este clar acum că Dăncilă nu se uită spre vest sau peste Ocean, ci spre est.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.