Update

Focuri de armă cu muniţie de război se desfăşoară joi în centrul Kievului, conform AFP. Cel puţin 100 de persoane au murit, alte aproximativ 500 fiind rănite, afirmă surse medicale citate de CNN. Sediile Parlamentului şi al Guvernului au fost evacuate. Ministerul de Interne i-a îndemnat pe locuitorii Kievului să nu iasă din casă şi să nu meargă în centrul oraşului, unde au loc tiruri susţinute cu gloanţe reale. Forţele de securitate au primit permisiunea de a folosi arme de foc în legitimă apărare.

 

 

Update

Focuri de armă cu muniţie de RĂZBOI la Kiev: Cel puţin 35 morţi în noile violenţe. Parlamentul şi Guvernul, EVACUATE

Update

Potrivit presei străine, care îl citează pe fotograful Vasili Fedosenko, 15 cadavre zac acoperite de pături în zona Pieței Independenței. Fotograful a relatat că a văzut șase oameni morți în partea de nord-vest a pieței, apoi la puțin timp a văzut alți patru în cealaltă parte a Maidanului. Alte cinci cadavre au fost văzute de Fedosenko în fața hotelului „Ukraina” din apropierea Pieței Independenței.

Update

Parlamentul este evacuat, Protestatarii au determinat forţele de securitate să se retragă din Piaţa Independenţei, în timp ce poliţia susţine că 20 dintre agenţii săi au fost răniţi.

 

Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la 28 de morţi şi 287 de persoane spitalizate, a anunţat joi Ministerul ucrainean al Sănătăţii.

Ministerul a precizat într-un comunicat postat pe site-ul său că patru tineri cu vârste mai mici de 18 ani şi doi cetăţeni străini figurează printre răniţii violenţelor de marţi seara din capitala ucraineană.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunţat un „armistiţiu” cu opoziţia înainte de sosirea la Kiev, joi, a diplomaţilor europeni şi a unui oficial rus de rang înalt.

Statul major din Ucraina e motiv de îngrijorare (Die Welt)

Nu e clar dacă negocierea politică mai poate reprezenta o soluție în conflictul ucrainean. Ce putem observa este brusca disponibilitate a președintelui Viktor Ianukovici de a încheia un armistițiu. Dar așa numita operațiune anti-teroristă declanșată în Ucraina ridică noi semne de întrebare.

Înainte de înțelegerea temporară dintre putere și opoziție, un anunț scurt și lipsit de explicații al administrației prezidențiale a început să agite spiritele în Ucraina. E vorba despre schimbarea șefului de stat major al armatei ucrainene. Generalul care a fost înlocuit cu amiralul ce comanda marina ucraineană spusese imediat după lansarea operațiunii anti-teroriste că armata are dreptul legal de a folosi muniție de război și de a limita sau interzice traficul de autovehicule și de pietoni. Soldații ar avea și permisiunea să facă percheziții fără mandat și să aresteze pe oricine suspectat de acțiuni ilegale, potrivit rfi.

Foto-antena3

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.