Home Politica Victor Ponta: Am avut întâlniri secrete cu SRI, SIE, BNR

Victor Ponta: Am avut întâlniri secrete cu SRI, SIE, BNR

by S. C.

 Victor Ponta a vorbit la B1TV  despre dezvăluirile făcute de Dan Andronic privind întâlniri secrete între cele mai importante persoane din instituțiile din România.

„Am fost la tenis cu domnul Dragnea și cu alți oameni. (…) Nu o să povestesc niciodată decât dacă sunt obligat de declarațiile mincinoase ale altora întâlnirile private nici cu oameni politici nici cu jurnaliști. Discuții politice evident că nu sunt, nu pot să spun că mă văd cu cineva și să spun că noi nu vorbim decât despre Barcelona- Real Madrid, dar deciziile le-am luat eu și mi le asum. (…)

”Am fost la tenis cu domnul Dragnea și cu alți oameni. Lucrurile care erau de rău pentru amândoi s-au oprit. A fost o răutate a mea. A înțeles că nu e bine să povestim lucruri unul despre altul că ne facem rău. Am băut și vin din ăla, „Opus One”, pe care Dragnea i-l ducea lui Florian Coldea. Vorbeam discuții private cu cei cu care jucam tenis. Eram nemulțumit pentru că se crease un sistem paralel de putere, de aceea l-am amenințat pe Florian Coldea că îl voi demite. Au fost lucruri pe care le-am știut și lucruri pe care nu le-am știut. Eu am încercat, ca premier, să fiu eficient, să am mai multe informații ca să iau deciziile corecte. Cu SRI, cu SIE, cu BNR, m-am văzut în întâlniri private. Și cu Băsescu m-aș fi văzut dacă aș fi avut încredere în el. De altfel, și cu el m-am întâlnit la evenimente private.”, a declarat Ponta la B1tv

Eu am încercat ca prim-ministru, ca să fiu un prim-ministru eficient, să discut cu absolut toată lumea, să am cât mai multe informații ca să iau decizii corecte. M-am văzut de foarte multe ori, nu o să vă dau detalii, cu conducerea BNR, cu SRI, cu SIE, cu toate serviciile, cu toate structuriile, cu Curtea de Conturi, cu domnul Văcăroiu și cu ceilalți. M-am văzut în întâlniri private. Și cu domnul Băsescu m-aș fi văzut dacă aș fi avut încredere în el”

Despre fostul vicepremier Gabriel Oprea, Ponta a declarat că îi este prieten în continuare, dar în 2009 erau certați, iar despre fostul șef al SRI, George Maior, afirmând că se aflau în acel moment în relații apropriate.

În schimb, Victor Ponta s-a dezlănțuit la adresa la adresa fostului primar PSD la Sectorul 5, Marian Vanghelie.

„Vanghelie e un bufon. (…) Nu poți să te cerți cu bufonul, nici să îl bați că te pui la mintea lui. Treaba lui ce zice Vanghelie. M-a deranjat acea nesimțire și măgărie cu cum l-am băgat eu pe Adrian Năstase la pușcărie. În continuare Adrian Năstase este omul care m-a adus în politică, un model politic și un om pe care îl respectă și căruia i-am vrut mereu numai binele și el mi-a vrut numai binele”, a spus Victor Ponta.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.