Consiliul Național Maghiar din Transilvania (CNMT), organizație neînregistrată oficial care militează pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna, Harghita și Mureș, va organiza în perioada 14-25 septembrie un maraton pentru a marca 25 de ani de la Revoluția din 1989.

Maratonul, intitulat ”Via Revolutiae”, va porni duminică din Timișoara și se va opri în data de 25 septembrie la Cluj-Napoca.

Deși se dorește a fi o manifestare prin care să se macheze Revoluția română, maratonul este în fapt un nou prilej de manifestare a propagandei revizioniste maghiare care militează pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc.

Faptul că este vorba de o simplă propagandă revizionistă maghiară o confirmă și afișul manifestării, pe care apare un maratonist îmbrăcat într-un tricou în culorile și simbolistica steagului secuiesc. Deși organizatorii susțin că maratonul este dedicat Revoluției române, pe afiș este promovată simbolistica revizionistă maghiară, nu victimele și eroii Revoluției.

Maratonul-Revolutiei-PPMTMaratonul-Revolutiei-PPMT

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.