Home Religie Vasile Bănescu, îndemn ca înainte de Paște să se citească Evanghelia: Să nu asistăm ca nişte manechine la slujba din care nu înţelegem nimic

Vasile Bănescu, îndemn ca înainte de Paște să se citească Evanghelia: Să nu asistăm ca nişte manechine la slujba din care nu înţelegem nimic

by Ana Barb

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, îi îndeamnă pe români ca înainte de Paște să citească textele evanghelice despre Înviere, astfel încât să nu asiste la slujba religioasă „ca nişte manechine la un ritual din care nu înţeleg nimic”.

El a spus, într-un interviu pentru Agerpres, că un om care respectă semnificația Paștelui va rămâne în biserică până la sfârşitul slujbei de Înviere, ci nu doar până la momentul la care ia Lumină, timp în care se uită la ceas.

  • „Nu va profita doar de momentul acela când se iese cu lumină, uitându-se la ceas cam cât mai durează pentru că îl aşteaptă o masă îmbelşugată la etajul trei.
  • Deci, e important, cred, să ne implicăm cu adevărat, dar asta presupune un grad de înţelegere superior.
  • Omul grăbit de astăzi nu mai are timp să frecventeze niveluri superioare de reflecţie, de informare.
  • Ar fi important, de exemplu, şi ţine de conduita unui creştin, ca, înainte de Sărbătoarea Paştelui, să citim textele evanghelice care vorbesc de evenimentul acesta, real, istoric al Învierii. Ar trebui, adică, să ştim despre ce e vorba când intrăm în curtea bisericii şi nu să asistăm ca nişte manechine în faţa unui eveniment sau unui ritual din care nu înţelegem nimic”, a afirmat Bănescu, potrivit Hotnews.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.