Home Actualitate Valeriu Zgonea, „colegul lui Mihai Viteazul”, susținut la șefia ANCOM

Valeriu Zgonea, „colegul lui Mihai Viteazul”, susținut la șefia ANCOM

by Ioana Popescu

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, revine în forță în prim planul administrației centrale. El este la un pas de a se instala la șefia ANCOM, după ce coalția PSD-PNL în susține pentru un post bine plătit. Fostul lider PSD al Camerei Deputaților, de cinci ani șef la Institutul național de cercetare în Informatică (ICI), este audiat luni de comisiile parlamentare și urmează ca marți să fie votat de plen. În curând, familia Zgonea se va instala la ANCOM, soția sa fiind și ea angajată la aceeași instituție.

Contracandidatul lui Valeriu Zgonea este Mihai Eftimie, care candidează pe cont propriu.

Valeriu Zgonea, condamnat la închisoare în prima instanță și achitat apoi

Valeriu Zgonea a fost membru PSD și președinte al Camerei Deputaților până în 2016 , atunci când a fost exclus din partid după ce a cerut demisia lui Liviu Dragnea.

În februarie 2022, Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat definitiv pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea pentru infracțiunea de trafic de influenţă, într-un dosar în care fusese acuzat de DNA că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean în Buzău într-o importantă funcţie publică, după ce primise în primă instanță o condamnaere de trei ani de închisoare cu executare.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.