Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 , Valeriu Gheorghiță, a declarat într-o conferință de presă că România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin, astfel că din 28 ianuarie se amână cu 10 zile toate persoanele programate care deservesc activități esențiale.

Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că într-o săptămână am recepționat cu 53% mai puține doze decât trebuia, adică cu peste 90.000 mai puțin. Soluția noastră: începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale, adică 35.000 de persoane.

Perioada dificilă pentru noi este până în 15 februarie. E nevoie de solidaritate și trebuie să avem răbdare. Numărul dozelor care va reveni României în etapa a doua de livrări va fi semnificativ mai mare. Încă nu avem un calendar. Ne menținem obiectivul ca, până la sfârșitul lunii martie să vaccinăm 1,2 milioane de persoane.”, a declaerat doctorul Gheorghiță.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.