Oamenii de ştiinţă au făcut primii paşi spre conceperea unui vaccin ce ar putea salva viaţa câtorva milioane de oameni. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe medicale ce a avut loc la Londra.

O echipă de specialişti de la Universitatea Lund din Suedia a descoperit o nouă metodă prin care se poate acţiona pentru a preveni atacul de cord, noua descoperire fiind prima soluţie anti-infarct care tratează direct cauzele acestuia.

Problemele cardiace au loc atunci când placa se depune pe arterele care transportă sânge către inimă, acestea devenind cu timpul mai subţiri.

Printre cauzele care duc la atac de cord se numără lipsa de activitate fizică, dieta proastă, consumul ridicat de alcool, la care se adaugă factorii ereditari.

Profesorul Jan Nilsson de la Universitatea Lund, specialist în probleme cardiovasculare, afirmă că metodele actuale sunt eficiente în 40% din cazuri. Specialistul a identificat o nouă metodă, în mod curent neexplorată, ce ar putea creşte procentul intervenţiilor reuşite.

„Persoanele care sunt predispuse riscului de a face un atac de cord pot fi tratate şi prin ţintirea sistemului imunitar. Aceste terapii, fiind diferite de cele folosite în mod curent, pot fi folosite în acelaşi timp cu metodele actuale, crescând astfel şansele de reuşită”, afirmă Nilsson.

Vaccinul conceput, intitulat CVX-210, aşteaptă acum aprobările autorităţilor competente pentru următorii paşi ai testării, cea pe oameni.

Mai multe puteţi citi aici.

Sursa: The Telegraph, Descopera

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.