Home Actualitate USTUROI încolțit, proprietăți UIMITOARE

USTUROI încolțit, proprietăți UIMITOARE

by Ioana Popescu

De regulă, usturoiul încolțit este aruncat la gunoi, mo greșeală mare dacă luam în seamă numeroasele beneficii pentru sănătate.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, usturoiul încolțit conține de 5 ori mai mulți antioxidanți decât usturoiul proaspăt, potrivit diasporatv.eu.

Poate suna ciudat, dar acest aspect are sens dacă luăm în considerare că tot mai multe produse alimentare oferite de restaurante sunt încolțite, precum semințe sau legume. Acest proces îmbunătățește, de fapt, conținutul nutrițional. Potrivit celui mai recent studiu, același lucru se aplică și usturoiului.

„Când sunt în plin proces de germinare, plantele sunt sensibile la bacterii, virusuri și insecte”, spune Dr. Jong-Sand Kim, autor al studiului. „Se produce astfel phytoalexins, un produs chimic cu efect protector puternic. Cele mai multe dintre ele sunt toxice pentru microorganisme și insecte, dar sunt destul de benefice pentru sănătatea umană.”

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.