USR este partidul care în declarațiile publice susține transparența, însă când este vorba să pus în practică ceea ce promite, pare-se este corijent. USR pierde, așadar, un al doilea proces deoarece a refuzat să comunice date de nautură financiară de interes public, potrivit jurnaliștilor de la epochtimes-romania.com.

Potrivit sursei citate, deși au trecut câteva săptămâni de la decizia instanței, cei de la USR nu au furnizat încă informațiile cerute.

„Sunt profund dezamăgit de atitudinea USR-ului. Mulţi membri ai acestui partid îşi găsesc alinarea în scuza că eu nu am cerut aceste date şi la alte partide. Am să îi dezamăgesc, aşa cum m-a dezamăgit şi pe mine partidul lor. Noi nu am stat în stradă pentru vechile partide, noi nu am afişat bannere şi nu am proiectat mesaje anticorupţie pentru un partid nou cu metehne vechi, noi am susţinut un partid care a promis că luptă anticorupţie şi care a spus că va promova transparenţa şi meritocraţia”, a declarat Cristian Mihai Dide pentru sursa citată.

Între timp, la solicitarea aceleiași publicații, reprezentanții USR au transmis că Asociația Evoluție în Instituție nu a primit datele solicitate pentru că încă nu a fost primită comunicarea instanței.

„USR ar fi pus la dispoziţie toate informaţiile cerute, dar solicitarea iniţială a domnului Cristian Dide încălca regulamentul GDPR privind protecţia datelor angajaţilor”, se arată în răspunsul USR, lucru pe care Dide îl respinge.

Cristian Mihai Dide a anunțat că va executa silit USR dacă reprezentanții formațiunii nu vor da curs solicitărilor sale. Acesta solicitase, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informații de interes public, să i se comunice pentru fiecare angajat al USR funcția ocupată în partid, postul pe care este angajat, salariul la angajare și salariul prezent.

Integral pe epochtimes-romania.com.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.