USR cere audierea Rovanei Plumb, propusă de Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, în Parlament, înaintea audierii din Parlamentul European.

Deși legea prevede că Guvernul trebuie să informeze Parlamentul României despre propunerile pe care le face pentru funcțiile în cadrul Uniunii Europene, Viorica Dăncilă a trimis informarea parlamentului abia vinere trecuă.

„Îi solicit și direct lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, să programeze de urgență audierea Rovanei Plumb în comisiile de afaceri europene ale Parlamentului – nu de alta, dar miercurea viitoare ea va fi audiată în Parlamentul European și poate PSD nu ne face iar de râsul continentului. Mai mult decât a făcut-o deja, propunându-i Ursulei von der Leyen o incompetentă de partid cu grave probleme de corupție. Într-o democrație funcțională, Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european. În România, ea a fost băgată pe ușa din dos, cu PSD încercând s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opoziție. USR nu va accepta asta, la fel cum se opune prin toate mijloacele legale și parlamentare numirii Rovanei Plumb ca reprezentant al României””, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Rovana Plumb a fost propusă de președintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.