Kremlinul încercă să șantajeze Europa, dar Comisia Europeană s-a pregătit pentru acest lucru, a declarat miercuri Ursula von der Leyen, după ce Gazprom a anunţat că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, potrivit comunicatului oficial

Președinta Comisiei Europene spune că Vladimir Putin a eșuat„ încă o dată în această încercare de a semăna dezbinare între europeni”

„Era combustibililor fosili din Rusia se va încheia. Suntem hotărâți să facem ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Europa avansează în domeniul energiei”, a scris von der Leyen, pe Twitter.

 

„Răspunsul nostru va fi imediat, unit și coordonat. Ne vom asigura că decizia Gazprom are cel mai mic impact posibil asupra consumatorilor europeni. Astăzi, statele membre s-au reunit în cadrul Grupului de coordonare în domeniul gazelor. Polonia și Bulgaria ne-au pus la curent cu situația. Atât Polonia, cât și Bulgaria primesc acum gaze de la vecinii lor din UE”, a declarat președinta Comisia Europene.

Foto – Ursula von der Leyen – Twitter

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.