Urna cu cenuşa lui Liviu Ciulei va fi depusă la Teatrul Bulandra, în foaierul sălii care poartă numele marelui regizor.

Cei care vor să-i aducă regizorului un omagiu sunt aşteptaţi la teatru, după următorul program: luni – între orele 12.00 şi 20.00, marţi – între orele 12.00 şi 20.00, miercuri – între orele 12.00 şi 16.00.

„Maestrul se întoarce pentru un ultim omagiu Acasă” spun actorii Teatrului Bulandra pe site-ul oficial: „Teatrul Bulandra îi aşteaptă la Sala Liviu Ciulei (fosta Izvor – Bd. Schitu Măgureanu, nr. 1), sala care îi va purta pentru întotdeauna numele, pe toţi cei care vor să aducă Maestrului Liviu Ciulei un gest de iubire”.

Liviu Ciulei, unul dintre cele mai importante nume din istoria teatrului şi filmului românesc, a încetat din viaţă într-un spital din Germania, la 25 decembrie.

Născut pe 7 iulie 1923, Liviu Ciulei a studiat teatrul, la Conservatorul Regal de Muzică şi Teatru din Bucureşti, iar apoi arhitectura. A debutat ca actor în 1946, jucând rolul lui Puck în „Visul unei nopţi de vară” la Teatrul Odeon din Capitală. Ulterior s-a alăturat echipei Teatrului Municipal din Bucureşti, actualul Teatru Bulandra, unde a debutat ca regizor în 1957, punând în scenă „Omul care aduce ploaia” de Richard Nash.

Printre distincţiile obţinute de Liviu Ciulei, se numără premiul pentru regie, la Festivalul de la Cannes, 1965, pentru „Pădurea spânzuraţilor”, Globul de Cristal, la Karlovy Vary, în 1969, pentru filmul „Valurile Dunării”, premiul UNITER, în 1996, premiul de excelenţă UNITER, 2001, premiul de excelenţă în cinematografia română, 2002.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.