Home Actualitate Uniunea Europeană vrea să producă 1 milion de obuze pe an/ Șansă pentru România

Uniunea Europeană vrea să producă 1 milion de obuze pe an/ Șansă pentru România

by George Avram

Comisia Europeană propune astăzi un plan prin care va stimula capacitatea de producție a muniției în Uniunea Europeană la un milion de obuze pe an, având ca scop atât refacerea stocurilor naționale, cât și sprijinul Ucrainei, informează G4media. În aceste condiții, ar fi o șansă nemaipomenită pentru România să se relanseze pe piața de armament. Deocamdată însă nu există nicio comunicare din partea autorităților române că ar fi interesate de acest program.

„Sunt încrezător că în decurs de 12 luni vom putea să ne creştem capacitatea de producţie la un milion de muniţii pe an în Europa”, a asigurat marţi comisarul pentru industrie Thierry Breton.

 

Comisia Europeană stimulează producția munițiilor

Vor fi puse la dispoziție 500 de milioane de euro, dintre care 260 de milioane din Fondul European de Apărare. Astfel, va face posibilă cofinanțarea investițiilor producătorilor pentru a crește producția fabricilor din UE. 15 companii produc muniție în 11 state membre.

Aceşti producători „nu au astăzi anvergura necesară pentru a răspunde nevoilor de securitate ale Ucrainei şi ale statelor noastre membre. Dar au tot potenţialul de a o face”, potrivit lui Thierry Breton, care a vizitat unităţile principalilor producători de muniţie din UE. „Putem şi trebuie să revitalizăm baza industrială pentru a o adapta la nevoia unui conflict de mare intensitate”, a explicat el.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.