Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, intenţiona să-şi deschidă o galerie de artă. Aici ar fi urmat să expună cele 101 picturi despre care procurorii DNA susţin că au fost cumpărate cu bani din mita primită ca primar de Slatina. Digi24 a reuşit să identifice locul pe care-l amenaja fostul ministru al Finanţelor pentru a-l transforma în galerie de artă. Surse apropiate anchetei susţin că în acest spaţiu din centrul Capitalei au găsit procurorii şi 29 din cele 101 tablouri. Este vorba despre o clădire impunătoare de pe strada Stockholm, din cartierul Dorobanţi.

Este o clădire cu trei etaje și mansadă, un imobil vechi care pare proaspăt renovat. Este o clădire cu arhitectură interbelică, un adevărat palat, care, foarte probabil, valorează câteva milioane de euro, mai ales că este situat într-o zonă extrem de bună. Peste drum sunt ambasade și consulate, dar și reședințe de consuli și ambasadori.

Când a intrat în vizorul procurorilor,  Vâlcov ar fi a dat ordin ca lucrările de reamenajare a clădirii să fie sistate, deși erau în mare parte finalizate, iar tablourile să fie ascunse.

Tot surse judiciare susțin că Darius Vâlcov ar fi cumpărat, în 2013, prin intermediari, printre care și actualul primar al Slatinei, la diverse licitații, tablouri în valoare de un milion de euro. Achizițiile au continuat și în 2014, însă și în 2015 colecția fostului ministru al finanțelor s-ar fi îmbogățit.

Ancheta continuă și procurorii trebuie să afle noi detalii chiar de la persoana care conduce această afacere, pentru că Darius Vâlcov nu ar fi fost implicat direct, ci ar fi recurs la intermediari.

Integral pe www.digi24.ro
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.