Home Opinie Unde sunt acum bătrânii din azilele groazei? De ce niciun oficial nu vorbește despre ei/ Niciun anunț oficial despre situația din prezent

Unde sunt acum bătrânii din azilele groazei? De ce niciun oficial nu vorbește despre ei/ Niciun anunț oficial despre situația din prezent

by Oana Stănciulescu

În urmă cu cinci zile, peste 100 de bătrâni din azilele groazei au fost evaluați de medici, unii dintre ei fiind internați, alții nu. În această săptămână, niciun oficial al statului – șef de instituție, ministru, prim ministru- nu a venit în fața opiniei publice să explice care este situația persoanelor respective:

  • Ce s-a întâmplat cu cele 100 de persoane?
  • Unde au fost duși, în ce azile?
  • Au fost trimiși înapoi în cele 3 azile?
  • Câți sunt în spitale, care este starea lor de sănătate?
  • Care este starea de sănătate a celorlalți care nu au necesitat internare, dar care sunt afectați de abuzuri, bătăi, infometare? Care sunt diagnosticele, ce tratament necesită?
  • Au existat printre aceștia persoane care au ajuns la familiile lor sau toți au rămas în azile?
  • Câți dintre ei au familii, câți nu?
  • De ce nu a existat nicio conferință de presă cu toți responsabilii din acest caz care a speriat și a îngrozit o țară întreagă, și probabil nu doar. 

În urmă cu cinci zile, cadrele medicale de la spitalele de urgență Floreasca și Gerota, care au evaluat persoanele aduse de la cele trei azile din Ilfov, și au declarat pentru ziarul Libertatea că a fost pentru prima dată când s-au confruntat cu astfel de cazuri de înfometare și neglijență.

Potrivit sursei citate, din cele 100 de persoane vulnerabile evaluate medical în urma perchezițiilor DIICOT din 4 iunie de la două azile pentru vârstnici din Voluntari și unul din Afumați, 42 au necesitat investigații medicale făcute la trei spitale de urgență din București: Militar Central, Floreasca și Gerota. Șase persoane au necesitat internare.

În acest moment, nimeni nu mai vorbește despre victime, nimeni nu se referă la ei, nimeni nu oferă date clare și precize despre starea lor din prezent. Pare că pur și simplu au dispărut.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.