Un caz fara precedent s-a petrecut la finele saptamanii anterioare la Cluj, cand procurorul Calin Pantea a luat decizia de a nu solicita masura arestului preventiv in dosarul unui triplu campion la box care lovea oameni pe strada, alesi la intamplare, „doar pentru a se distra”.

Dupa ce a consumat alcool, boxerul Alexandru Macingo (16 ani) a lovit mai multe persoane alese aleatoriu, trei dintre victimele sale necesitand spitalizare, iar una dintre acestea fiind operata de urgenta pentru dubla fractura de mandibula. Ajuns in fata anchetatorilor, Macingo a declarat ca impreuna cu mai multi prieteni a inceput sa loveasca oameni intalniti pe strada, incercand sa-i lase inconstienti dintr-o singura lovitura. Se pare ca Macingo si prietenii sai practicau varianta autohtona a „jocului” american knockout, care implica doborarea unui numar cat mai mare de persoane necunoscute printr-o singura lovitura de pumn.

Alexandru Macingo, boxer profesionist si triplu campion national, este cunoscut pentru lipsa de caracter din ring si, dupa cum relateaza chiar presedintele Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei, cariera acestuia este de domeniul trecutului.

„Să îl considerați exclus din box. I-am mai dat o șansă și văd că a recidivat. În trecut s-a luat la bătaie în ring cu un alt sportiv. Ceea ce a făcut este foarte grav. El are antecedente în viața de sportiv”, a spus Doroftei, citat de evz.ro

Bilantul victimelor lui Macingo

Prima victima, Adrian Botoș, a fost operat de urgență pentru dublă fractură de mandibulă, necesitând 45-50 de zile de îngrijiri medico-legale, iar a doua, Cătălin Cioban, a ajuns la Clinica de Ortopedie, cu leziuni în zona feței și o fractură la mână, având nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medico-legale. Paul Apoahidean, o alta victima a boxerului, a căzut și s-a lovit cu capul de o bordură, după un croșeu aplicatin forta, necesitand intre 20 si 25 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorul Pantea nu vede pericolul social

Procurorul de caz, Calin Pantea, nu a solicitat masura arestului preventiv pentru boxerul Macingo, rezumandu-se doar la aplicarea interdictiei de a parasi localitatea.

1a23188ee229da8d9957b2b6d2557379
procurorul Calin Pantea / sursa foto: stiridecluj.ro

Desi arestul preventiv a fost reglementat de legiuitor cu precadere pentru infractiunile violente, Parchetul Cluj Napoca considera ca procurorul Pantea a procedat corect.

„Dacă nu există un certificat medico – legal la dosar, nu se poate vorbi despre agresiune. S-a făcut tot ce s-a putut, iar agresorul a primit interdicție de a părăsi localitatea”, a spus reprezentantul Parchetului Cluj Napoca pentru monitorulcj.ro.
Cu toate acestea, desi victimele se aflau in spital la momentul dispunerii masurilor, iar cel putin una dintre acestea suferea o interventie chirurgicala complexa, procurorul Calin Pantea (foto) nu a putut fi contactat pentru a explica de ce a decis anchetarea in stare de libertate a boxerului Macingo.
loading...

2 COMENTARII

  1. Cu tot respectul pentru rolul tagmei procurorilor in stabilitatea unei natiuni,nu vad cum un asemenea individ naiv,ca sa nu fiu mai agresiv ,de genul „idiot” , „cretin” , „imbecil”,etc, poate asigura impartialitatea intr-o situatie complet iesita din comun cum e aceasta !… Daca nici pentru o agresiune stradala cu violenta maxima nu se impune arestul ,atunci nu ne ramane decat sa ne ducem la naiba ca natie,iar daca vreun prost de doctor vrea sa ramana in tara,sa-l arestam,la draku
    pentru mita !.. Doar e un adevarat pericol social prin refuzul de a pleca ,nu-i asa,dle procuror ?

  2. Domnule procuror, daca aceasta glumita ar fi fost facuta cu capusorul mata, sau a unei rude sau prieten apropiat, probabil ai fi avut o alta perspectiva in a analiza si argumenta cauza. Deci gresit nu este faptul ca „nu exista certificat medico-legal”( cand victimele sun in spital) ci faptul ca nu ti s-a intamplat tie. Dar , niciodata nu-i prea tarziu; stii cum se spune: pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.