Un tren Regio cu 100 de călători, care plecase din Bucureşti către Craiova, a rămas fără frâne la scurt timp după ce a trecut de localitatea Titu, relatează stirileprotv.ro. Trenul s-a oprit la circa 300 de metri de gara Goleşti.

Peste 40 de pasageri au suferit atacuri de panică.

Panica s-a instalat în trenul Desiro în momentul în care mecanicul a alertat călătorii ca trenul nu mai poate frâna şi nu vor mai opri în staţia următoare. Ar fi cerut ajutorul controlorului de bilete, spun pasagerii, dar acesta nu a putut să îl ajute cu absolut nimic.

”Efectiv nu ştia unde e frâna de mână (mecanicul n.red). Ne întreba pe noi unde e frâna de mână. Ca şi cum… nu mi se pare normal. Am plasa jumulită, am trecut prin momente de groază.”, a povestit o pasageră.

Un controlor a avansat ipoteza potrivit căreia trenul avea defecțiuni tehnice și nu ar fi trebuit să plece din București.

“La faţa locului s-au deplasat echipa operativă a serviciului de poliţie transporturi, dar şi o comisie de specialitate din cadrul Agenţiei de investigare Feroviară Română, pentru efectuarea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă.”, a declarat Mădălina Epure purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.