Un elicopter care aparţine armatei israeliene s-a prăbuşit în jurul orei 15.20 în localitatea Fundata, judeţul Braşov, potrivit unui comunicat al Ministerul Apărării. La bordul aparatului de zbor se aflau şase militari israelieni şi unul român.

Ministerul Apărării a declanşat imediat, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, operaţiunea de căutare-salvare, la care participă un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două elicoptere israeliene.

În jurul orei 17.45, echipele de căutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărneşti din judeţul Braşov, epava elicopterului israelian care a fost dat dispărut. Până la acest moment, nu se cunosc împrejurările producerii accidentului şi situaţia membrilor echipajului.

În prezent, echipele de căutare acţionează la sol pentru localizarea membrilor echipajului. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a dispus constituirea şi trimiterea la faţa locului a unei comisii de cercetare a cauzelor producerii acestui accident şi a dispus sesizarea Parchetului General.

Exerciţiul avea ca obiect executarea de misiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.

Potrivit unor surse oficiale, zona unde s-a prăbuşit elicopterul este foarte accidentată şi greu accesibilă, motiv pentru care în zonă nu vor fi trimise echipaje SMURD, ci echipe de salvamontişti.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Ambasadei Israelului la Bucureşti nici nu au confirmat şi nici nu au infirmat informaţia potrivit căreia ar fi vorba despre un elicopter militar israelian

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.