Deputat social-democrat Bogdan Diaconu a acordat in exclusivitate un interviu pentru jurnalistul Dan Tanasa in care a vorbit despre proiectul de lege al carui initiator este si care are ca scop „desfiintarea UDMR”

„Am declarat în mai multe rânduri public și mă bucur că pot să o fac din nou, că UDMR este un fel de Jobbik al României. În urmă cu câțiva ani, cel puțin la București, se mai fereau să spună verde în față că urmăresc planurile Budapestei de desființare a României, acum văd că se simt bine la guvernare și și-au dezvăluit strategia. Am anunțat la fel de public că în momentul în care UDMR depune la Parlament proiectul de lege al autonomiei teritoriale, eu depun tot la Parlament proiectul de lege de desființare a UDMR”, a precizat deputatul PSD Bogdan Diaconu.

loading...

3 COMENTARII

 1. inainte de a desfiinta UDMR pe motiv de autonomie teritoriala, dl. deputat va trebui sa desfiinteze Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, care tocmai ce-a recomandat acordarea acestui tip de autonomie, dupa modelul Tirolului de Sud

  • UDMR ar trebui desființat pe motiv de înființare ilegală.
   Dacă ați avea bună-voința să rugați pe cineva să vă traducă din limba română Legea Partidelor Politice, ați vedea că sunt interzise partidele fondate pe criterii etnice. UDMR a evitat această lege intitulându-se uniune culturală, dar cerând aceleași drepturi ca și partidele.
   De-aia ar trebui desființat UDMR-ul, nu din cauza autonomiei Tirolului. Dacă vă place așa de mult în Tirol, de ce nu vă mutați acolo, să vă puteți arbora drapelele Ungariei și ale ținutului Secuiesc pe oriunde doriți?

  • Legea nr. 14/2003 a partidelor politice
   Art. 3.
   (1) Pot functiona ca partide politice numai asociatiile cu caracter politic, constituite potrivit legii, si care militeaza pentru respectarea suveranitatii nationale, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale, a ordinii de drept si a principiilor democratiei constitutionale.
   (2) Sunt interzise partidele politice care, prin statutul, programele, propaganda de idei ori prin alte activitati pe care le organizeaza, incalca prevederile art. 30 alin. (7), art. 37 alin. (2) sau (4) din Constitutie.
   (3) Este interzisa afilierea partidelor politice la organizatii din strainatate, daca aceasta afiliere incalca valorile prevazute la alin. (1).
   (4) Partidele politice nu pot organiza activitati militare sau paramilitare si nici alte activitati interzise de lege.

   Murphy-baci, poate-mi spui și mie care din paragrafele astea sunt respectate de UDMR și după aia te poți bășica de cererile de desființare a unei organizații culturale ce face politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.