Home Actualitate Un bebeluş a murit, 11 sunt în stare gravă, din cauza unei bacterii periculoase

Un bebeluş a murit, 11 sunt în stare gravă, din cauza unei bacterii periculoase

by Oana Stănciulescu

Un bebeluş de 11 luni a murit din cauza unei infecţii digestive grave, la spitalul Marie Curie.

Alţi 11 copii au fost transferaţi la Bucureşti din Argeş. Bebelușii suferă de aceeaşi afecţiune, medicii crezând că este vorba de infecţia cu bacteria E.Coli. Se pare că de vină ar fi părinţii, care spun că nu au fiert bine laptele şi carnea cu care i-au hrănit pe copii.  Se pare că mâncarea  a fost gătită cu apă de la robinet, existând ca posibilitatea ca aceasta să fie sursa bacteriei.

Mihaela Bălgrădean, şef secţie Nefrologie ,,Marie Curie”, a declarat că la  spitalul Marie Curie sunt internaţi 11 copii cu vârsta între 6 luni şi un an si jumătate. Conform medicului probabil este vorba de o infecţie cu E.coli, fiind o bacterie  extrem de agresivă, atacând peretele vascular al rinichilor.

„Este vorba de o septicemie extre de gravă”, a spus Mihaela Bălgrădean.

Dintre copiii internaţi, trei se află într-o stare ameliorată faţă de cea în care erau când au ajuns la spital, cinci fac dializă, iar trei bebeluşi sunt la terapie intensivă.

„Începi să te întrebi dacă există o sursă comună. Bacteria nu se transmite de la om la om. Trebuie să ne gândim la produsele pe care aceştia bebeluşi le-au consumat şi care ar putea conţine aceastp bacterie. Bacteria există în apă, există în carte, ouă, lapte, în foarte multe produse. Trebuie să identificăm dacă toţi aceşti copii au consumat la un moment dat acelaşi produs”, a mai spus Mihaela Bălgrădean.

Conform medicului această bacterie este distrusă când alimentul respectiv este fiert, nu dat în clocot, adică fiert mai mult timp la 100 de grade. „Se spune, aşadar şi problema cum au fost pregătite alimentele”

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.