Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că l-a desemnat pe Ludovic Orban, președintele PNL, prim ministru al României. Acesta trebuie să vină în Parlament, în următoarele 10 zile, cu o echipă guvernamentală pentru care are nevoie de votul a 233 de deputați și senatori.

„A căzut guvernul PSD-ist și este foarte bine așa. PSD-ul a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc(…) După consultările politicie prlamentare am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă de discuții că se contureză un guvern în jurul PNL. PNL a fost singurul partid care a spus direct că este dispus să-și asume guvernarea pentru această perioadă de tranziție (…)  m decis să desemnez următorul prim ministru al României în persoana lui Ludovic Orabn, președintele PNL”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a avut o nouă rundă de consultări cu PNL, USR și UDMR.

Viitorul guvern, așa cum este el discutat în interiorul PNL, va avea maximum 16 ministere, față de 24 câte are în prezent.

Pentru structura noului guvern, PNL ia în calcul comasarea mai multor ministere. Ministerul Afacerilor Externe se comasează cu Ministerul Afacerilor Europene și, posibil, cu cel al Românilor de pretutindeni. Ministerul Economiei se comasează cu Ministerul Energiei, al Mediului de afaceri și Turismul. Ministerul Mediului se comasează cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Ministerul Educației se comasează cu Ministerul Cercetării și Ministerul Tineretului și Sportului.

Mai trebuie spus că după 82 de ani, guvernul este condus de un liberal.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.