Home Actualitate ULTIMA ORĂ. Dacian Cioloș, despre alegerile locale: Soluția este în Parlament!

ULTIMA ORĂ. Dacian Cioloș, despre alegerile locale: Soluția este în Parlament!

by George Avram

Premierul Dacian Cioloș a declarat, într-o conferință de presă, că soluția schimbării legii privind alegerile locale este în Parlament, nu la guvern.

”Există trei posibilități. Guvernul susține ideea de a relua discuția pentru alegerea primarilor în două tururi. Decizia trebuie să fie luată în Parlament. Putem ajuta la luarea deciziei dacă în Parlament există o majoritate care să pună în discuție această temă. Așa putem veni cu o ordonanță de urgență, sau susținerea unui proiect de lege sau asumarea răspunderii. Am observat că majoritatea este volatilă acum, nu există o majoritate în Parlament, acum, pentru revenirea alegerilor cu două tururi la primari. Am văzut că partidele nu sunt împotriva, majoritatea partidelor nu doresc să aibă loc o discuție acum, sunt dispuse să reia această discuție pentru următoarele alegeri.

Emiterea unei OUG sau asumarea răspunderii are riscuri foarte mari. Dacă dăm o OUG împotriva unei majorități din Parlament are riscul să fie respinsă într-un timp scurt, la fel și asumarea unei răspunderi.

Sunt două proiecte de legi care vizează aceleași lucruri în Parlament. Dacă se obține o majoritate, Guvernul poate să acorde un aviz favorabil pentru o astfel de lege. Decizia trebuie luată de Parlament, trebuie să-și asume.

Soluția e în Parlament.”, a spus Dacian Cioloș.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.