PSD are un nou plan, și anumel reviziuirea Constituției. Referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar urma să se desfăşoare în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii, potrivit unui proiect semnat de mai mulţi senatori PSD, menit să asigure „proceduri clare aplicabile tuturor iniţiativelor de revizuire a Constituţiei”, potrivit zf.

„Cetăţenii României sunt chemaţi să-şi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la articolul 151 alin. (3) din Constituţia României, calculată de la data publicării în Monitorul Oficial, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţă publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, această dată”, potrivit proiectului de lege pentru modificare şi completarea articolului 6 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, semnat de mai mulţi senatori PSD şi înregistrat la Biroul Pemanent al Senatului.

„Cheltuielile pentru organizarea şi desfăşorarea referendumului naţional privind revizuire a Constituţiei se suportă din bugetul de stat, conform prevederilor art. 61 lit. a) din Legea nr. 3/2000”, se arată în documentul citat.

Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, potrivit legislaţiei în vigoare.

Iniţiativa legislativă pentru modificarea a fost semnată de 47 de senatori social-democraţi.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.